REȚETĂ: Prăjitură cu brânză și aluat sfărâmicios
Fiindcă ne plac prăjiturile rapide, simple și delicioase, astăzi venim cu o rețetă inedită, și anume: prăjitura cu brânză și aluat sfărâmicios. Spre deosebire de celelalte, aceasta poate fi personalizată în așa fel încât să devină un desert (caz în care, veți folosi stafide și zahăr vanilat) sau un aperitiv ( folosind o brânză mai sărată, precum telemeaua). Mai mult, aluatul sfărâmicios este foarte ușor de făcut și distractiv, așa că puteți transforma prepararea prăjiturii într-o activitate de încercat cu familia sau prietenii.
INGREDIENTE:
• 300 g făină;
• 75 g zahăr;
• 130 g unt;
• 1 plic praf de copt;
• 200 g brânză de vaci sau 200 g telemea de vacă, de la Brânzeturile Lunca Ilvei;
• 100 g urdă, de la Brânzeturile Lunca Ilvei;
• 100 g smântână, de la Brânzeturile Lunca Ilvei;
• 2 ouă;
• Pentru varianta dulce: stafide, zahăr vanilinat, 75 g zahăr.
Vă recomandăm să încercați produsele de la Brânzeturile Lunca Ilvei, deoarece sunt produse naturale, care păstrează gustul de odinioară.
MOD DE PREPARARE:
1. Untul se lasă la temperatura camerei. După ce acesta ajunge să se încălzească, se amestecă cu zahărul. Ulterior vom amesteca făina și praful de copt și le vom turna peste compoziția de unt cu zahăr. Pentru a finaliza aluatul, vom apăsa compoziția cu buricele degetelor sau cu o lingură, până când aceasta va căpăta un aspect fărămicios.
2. Vom separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile vor fi bătute până când capătă o consistență de spumă, necesară pentru o prăjitură pufoasă. Gălbenușurile se bat și ele și după se adaugă peste albușuri. Pentru varianta dulce, vom adăuga în compoziția de albușuri și gălbenușuri, brânza de vaci, zahărul, urda, zahărul vanilinat și smântâna. La final, adăugați cantitatea de stafide pe care v-o doriți. Pentru cea sărată, schimbați brânza de vaci cu telemeaua de vacă și zahărul cu sare.
3. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
4. Într-o tavă potrivită, tapetată cu hârtie de copt, adăugați jumătate din compoziția de aluat. Ulterior, turnați umplutura și acoperiți-o cu cealaltă jumătate de aluat. Peste aceasta, pentru aspect, mai adăugați câteva stafide.
5. Lăsați-o la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, sau până când aceasta capătă o tentă aurie sau rumenită.
Sperăm ca această rețetă să fie pe placul dumneavoastră și să încercați ambele variante, fiindcă amândouă sunt gustoase și cu siguranță, vă vor aduce un zâmbet pe buze. Noi vă pregătim și alte rețete pe blogul nostru. De asemenea, vă așteptăm să ne vizitați în magazinele Brânzeturi Lunca Ilvei, pentru a face rost de ingredientele necesare unei prăjituri pufoase și cremoase! Poftă bună!