7/26/2022

Idei inedite de mic dejun

Când Josh Billings a spus : „Nu lucra niciodată fără micul dejun. Dacă trebuie să lucrezi înainte să iei micul dejun, ia micul dejun înainte să lucrezi” sigur s-a gândit la puterea și energia pe care ți-o dă prima masa. Astăzi vă prezentăm idei deosebite de mic dejun care vă oferă posibilitatea de a încerca diferite gusturi și arome, nu doar clasicele omlete simple sau cereale cu lapte.

Rețetele nu ne aparțin, însă le-am descoperit, încercat și am dorit să vi le împărtășim, pentru a vă aduce un plus de savoare meselor dumneavoastră.

1. Omletă cu roșii, cașcaval și parmezan

Ingrediente necesare:

  • 2 roșii
  • 4 ouă
  • 80 g cașcaval
  • 80 g parmezan
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare, piper

Bineînțeles, rețeta poate fi modificată, în funcție de gusturile și preferințele pe care le aveți, dar și de ingredientele pe care le aveți la îndemână. Pentru compoziția preparatului vă propunem Brânzeturile Lunca Ilvei, respectiv cașcavalul Rucăr. Produsele sunt naturale, dau un gust aparte preparatelor și sunt comercializate direct de la producător așa că raportul calitate-preț este unul corect.

Mod de preparare:

Se spală roșiile, se taie felii și se prăjesc pe ambele părți la foc mic într-o tigaie în care am pus 3 linguri ulei de măsline extravirgin. Separat, într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, după gust, cașcavalul tăiat cubulețe, parmezanul și câteva frunze de busuioc spălate și rupte cu mâna. Omogenizăm toată compoziția și o turnăm peste roșii, în momentul în care acestea sunt ușor prăjite. Lăsăm omleta pe foc mic pentru circa 10 minute, acoperită cu un capac. Omleta aceasta se servește caldă, decorată cu busuioc proaspăt sau cu orice altă verdeață pe care o preferați. O rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă, o recomandăm cu toată încrederea!

Pentru următoarele delicatese vă recomandăm iaurtul Lunca Ilvei din lapte de vacă pasteurizat, perfect pentru a vă oferi o masă sănătoasă. V-ați gândit vreodată să renunțați la cerealele cu lapte pe care le mâncați des și să le înlocuiți cu un pahar de iaurt și fructe? Uitați câteva idei:

2. Iaurt cu mango, ananas, fulgi de cocos și fistic

  • 150 g iaurt
  • 50g mango
  • ½ dintr-un inel de ananas
  • 1 lingură fulgi de cocos
  • 8 boabe fistic crud

3. Iaurt cu căpșune, biscuiți graham și nuci pecan

  • 150 g iaurt
  • 8 căpșune proaspete
  • 1-2 biscuiți graham rupți în bucăți
  • 3 jumătăți de nuci pecan

4. Iaurt cu banane, arahide și stafide

  • 150 g iaurt
  • un sfert de banană feliată
  • 8 arahide
  • 10 stafide

Hai cu toţi, poftiţi la masă

Că avem mâncare aleasă.

Se cuvine să se spună

Mesenilor: poftă bună!

Noi vă urăm poftă bună și vă așteptăm pentru mai multe rețete!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.