8/24/2022

REȚETĂ: Brioșe aperitiv

Brioșele aperitiv sunt bune reci sau calde, de luat la pachet și de servit în orice moment al zilei! Se fac atât de simplu, încât este o joacă prepararea acestora. Sunt potrivite atât pentru o gustare rapidă și delicioasă cât și pentru ornarea unor platouri speciale, pentru mese festive. De asemenea sunt o variantă de gustare și pentru copii, deoarece conțin brânzeturi și legume bogate în vitamine. Noi am preferat să preparăm brioșele folosind telemea, însă puteți înlocui acest tip de brânză și cu o brânză mai puțin sărată sau cașcaval. Ca de fiecare dată, recomandăm prepararea acestor rețete cu ajutorul unor alimente cât mai naturale, atât pentru gustul lor autentic, cât și pentru aportul de vitamine și minerale pe care acestea le conservă. Gramajul poate fi ajustat în funcție de câte porții vă doriți, iar alimentele de asemenea pot fi înlocuite cu cele pe care le preferați mai mult. Noi am încercat de multe ori această rețetă, așa că va putem recomanda să adăugați și: porumb, ciuperci, ton, roșii, cabanos, piept de pui, gogoșari în oțet sau caș.

Ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 150 gr șuncă presată
  • 1 buc ardei kapia
  • 150 gr telemea rasă
  • 2 ouă
  • 210 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1⁄3 plic praf de copt (un vârf de cuțit)
  • 50 gr măsline
  • 3 fire ceapă verde
  • după gust sare și piper

* Timp de preparare: aproximativ 30 de minute. Porții: 18 brioșe.

Mod de preparare:

Într-un bol se amestecă făina și praful de copt. Separat se bat bine cele două ouă, apoi se adaugă compoziția peste făină și se amestecă până capătă o textură cremoasă și omogenă. Se curăță și se taie mărunt măsline, ardei și ceapă, apoi se adaugă în compoziție peste făină. Se completează cu ulei, lapte, sare și piper după gust, telemea și șuncă presată tocată mărunt. Se amestecă bine compoziția și se toarnă în formele pentru brioșe. Se încălzește cuptorul la 180° și se introduce tava în cuptor, pentru circa 20-25 de minute până ce devin frumos rumenite la suprafață. După ce s-au copt se lasă la răcorit în tavă apoi se scot și pot fi servite ca aperitiv.

Noi vă urăm poftă bună și mese copioase și vă așteptăm și pentru alte rețete la fel de delicioase!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.