10/21/2022

Rețetă de papanași cu brânză de vaci

Nimeni nu refuză o porție de papanași calzi acoperiți de smântână și dulceață de afine. Pentru că se gătesc atât de ușor, este păcat să nu-i preparați acasă. În acest fel puteți fi siguri de faptul că mâncați într-adevăr papanași și nu gogoși cu foarte puțină brânză în compoziție.

Rețeta nu ne aparține, însă am descoperit-o și încercat-o de multe ori. Iar pentru că ne-a plăcut, dorim să v-o împărtășim, pentru a aduce un plus de savoare meselor dumneavoastră.

Ingrediente necesare :

• 450 g brânză de vaci grasă;

• coajă de lămâie rasă;

• smântână;

• 300 g făină;

• 100 g zahăr;

• 5 g praf de copt;

• 2 ouă;

• un praf de sare;

• dulceață de afine;

• esență de vanilie;

Bineînțeles, rețeta poate fi modificată în funcție de gusturile și preferințele dumneavoastră, dar și de ingredientele pe care le aveți la îndemână. Pentru compoziția preparatului vă sugerăm să folosiți smântâna de la Brânzeturile Lunca Ilvei (450g). Produsele sunt naturale, dau un gust aparte preparatelor și sunt comercializate direct de la producător, altfel încât calitatea lor nu este deloc îndoielnică.

Mod de preparare:

1. Într-un bol se pune brânză proaspătă, zahărul, ouăle, esența de vanilie, coaja de lămâie și praful de sare, se amestecă totul cu o furculiță, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt.

2. Se frământă aluatul cu mâna până se încorporează toată făina.

3. Din aluat se secționează 11 bile mari și 11 bile mici care vor fi așezate deasupra papanașului, când va fi servit.

4. În mijlocul bilelor mari se formează o gaură cu ajutorul degetului arătător, și modelăm aluatul pentru a arăta cât mai delicios.

5. Într-o tigaie se pune ulei la încins, cam 2-3 degete de ulei, apoi se prăjesc pe rând papanașii la foc mic, până se rumenesc frumos. Flacăra nu trebuie să fie puternică, pentru ca papanașii să se prăjească și la interior.

6. Scoatem papanașii pe șervețele de hârtie și îi lăsăm să se răcească.

7. Se așează inelele rumenite pe farfurie, se pune smântână și dulceață de afine din belșug pe deasupra, apoi se așează peste și biluțele din aluat.

Noi vă urăm poftă bună și vă așteptăm pentru mai multe rețete! Pentru un gust autentic, nu ezitați să includeți în rețetele dumneavoastră și produsele de la Brânzeturi Lunca Ilvei, care păstrează savoarea timpului! Pentru mai multe detalii despre activitatea noastră puteți accesa pagina de Facebook: Brânzeturi LUNCA ILVEI.

Coș de cumpărături

Coșul este gol.