10/21/2022

Rețetă: Tartă cu spanac și telemea

Dat fiind că toamna s-a apropriat cu pași repezi și fiecare se întrece în rețete cât mai savuroase și festive, noi vă propunem o tartă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă, pentru mesele în familie, anume: tarta cu spanac și telemea.

INGREDIENTE:

• foaie de aluat de foietaj;

• 400 g spanac;

• 250 g telemea sărată;

• 3 ouă;

• 100 g smântănă;

• 1 ceapă;

• piper;

• sare;

• ulei.

MOD DE PREPARARE:

Dacă ați optat pentru spanac proaspăt, acesta trebuie spălat, scurs și tocat mărunt. În cazul în care ați ales spanacul congelat, acesta trebuie dezghețat și scurs de apă. Vom tăia ceapa și vom pune tigaia pe ochiul aragazului, pentru a se încălzi. Când aceasta s-a încins, vom căli ceapa, până devine aurie și la final vom căli și spanacul pentru 3-4 minute.

Telemeaua se dă pe răzătoare și se amestecă cu ouăle și smântana. Jumătate din compoziție o vom amesteca cu spanacul și ceapa, iar cealaltă o vom folosi pentru a acoperi blatul. În continuare, vom preîncălzi cuptorul la 200 de grade. Într-o tavă de dimensiune medie, vom pune hârtie de copt și foaia de aluat. După, vom adăuga compoziția de spanac, ceapă, telemea, smântână și ou. Pentru a acoperi blatul, vom turna și cealaltă jumătate de telemea rasă. Aceasta se lasă în cuptor pentru circa 30-40 de minute, până când se rumenește. La final, mai puteți adăuga sare și piper după gust.

Noi vă urăm poftă bună și vă promitem că vom reveni și cu alte rețete sărate și delicioase! Pentru un gust autentic, nu ezitați să includeți în rețetele dumneavoastră și produsele de la Brânzeturi Lunca Ilvei, care păstrează savoarea timpului! Pentru mai multe detalii despre activitatea noastră puteți accesa pagina de Facebook: Brânzeturi LUNCA ILVEI.

Coș de cumpărături

Coșul este gol.