11/28/2022

Rețetă: Melci cu urdă și stafide

De îndată ce sărbătorile se aproprie, familiile încep să se strângă în jurul mesei și să savureze felurile de mâncare gătite cu spor, drag și iubire. În același timp, pentru a întreține atmosfera călduroasă și voia bună, un desert va reprezenta întotdeauna un moment aparte în mesele copioase.

Iar noi, pentru că ne dorim să aveți o masă pe cinste, dar și să vă simțiți aproape de cei dragi, ne-am gândit să vă propunem un desert al copilăriei: melci cu urdă și stafide.

INGREDIENTE

● 800g faină;

● 3 gălbenușuri;

● 120g zahăr pudră;

● 500ml lapte;

● 150g unt;

● 7g drojdie uscată;

● 1 lingură zahăr tos;

● un praf de sare;

● 550g urdă;

● 200g zahăr;

● 100g stafide;

● 2 lingurițe coajă rasă de lămâie;

● 1 plic zahăr vanilat.

Cantitățile de coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat și sare pot varia în funcție de preferințele personale. Pentru niște melci cu urdă mai cremoși, noi vă îndemnăm să-i ungeți cu un amestec de lapte fierbiente cu zahăr. De asemenea, dacă vreți ca melcii dumneavoastră să fie proaspeți, noi vă recomandăm brânzeturile noastre obținute natural, preparate întotdeuna cu dragoste!

MOD DE PREPARE:

1. Pentru aluat:

După ce am încălzit laptele, aceasta se amestecă cu drojdia și 1 lingură de zahăr tos. Le lăsăm puțin să se odihnească și după aceea adăugăm gălbenușurile, untul moale, zahărul pudră, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Adaugăm treptat jumătate din cantitatea de faină sau până când aluatul capătă o consistență ușor lipicioasă. Acum, amestecăm cu mixerul până când apar niște bule de aer. După aceea, adaugăm și restul de faină până când se obține un aluat omogen. Aluatul obținut se acoperă și se lasă la dospit pentru cca. 30-40 minute, într-un loc călduț și ferit de curenții de aer. Urmărim să se dubleze în volum.

2. Pentru umplutură

Vom amesteca urda, zahărul și stafidele într-un bol. Putem adăuga în această compoziție și coajă de lămâie și zahăr vanilat pentru a da un gust cu adevărat dulce! Între timp, vom preîncălzi cuptorul la 180 de grade (pentru cuptoarele pe gaz: temperatura medie) și vom tapeta un fund de lemn cu făină. După ce am luat aluatul de la dospit, îl vom întinde pe fund cu un făcăleț și îl vom umple cu amestecul de urdă, zahăr vanilat și coajă de lămâie. La final, vom presăra stafidele. Rulăm amestecul până îl facem sul și tăiem în felii (în funcție de cât de groase le doriți). Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, vom așeza melcii fie la distanță, pentru a nu se lipi. Îi vom coace la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Când mai sunt 10 minute, și melcii sunt aproape rumeni, le puteți adăuga amestecul de lapte cu zahăr pentru a-i face mai cremoși.

Noi vă urăm poftă bună, iar dacă doriți să-i completați, aceștia se pot servi și cu o cană de ciocolată caldă sau ceai! Important este să-i serviți alături de cei dragi fiindcă rețetele copilăriei vor umple inimile acestora de compasiune, iar cei mai în vârstă își vor aduce aminte de copilărie și vor dori să împărtășească amintirile lor plăcute.

Vă așteptăm în magazinele noastre pentru a procura ingredientele necesare, iar dacă vreți să știți mai multe despre urdă, găsiți un articol dedicat acesteia pe blogul nostru.

Coș de cumpărături

Coșul este gol.