12/8/2022

Rețetă: Cașcaval Pane

Cașcavalul Dalia subțiază talia, atât timp cât este fabricat din produse naturale și atent fabricate. Cașcavalul pane este o rețeta simplă care nu dă greș, fie că este preparat pentru o cină în familie, o gustare rapidă sau o masă festivă alături de invitați pretențioși.

Cum se face cașcavalul pane care nu se topește în tigaie? Un fel îndrăgit, simplu și care totuși dă adesea bătăi de cap gospodinelor.

Vă întâmpinăm astăzi cu o rețetă delicioasă dar ușor de realizat!

Ingrediente:

  • 400 g cășcaval;
  • 2 ouă;
  • făină;
  • pesmet;
  • sare;
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Se taie o bucată de 400 g cașcaval de grosime de circa un deget, având astfel 6 bucăți. În funcție de câte porții vă doriți, puteți ajusta gramajul acestor alimente. Noi recomandăm cașcavalul Dalia sau Rucăr, marca Brânzeturi Lunca Ilvei. Pentru un plus de aromă și gust, puteți utiliza cașcavalul afumat, marca Brânzeturi Lunca Ilvei. Pentru o rețetă delicioasă dar mai ales sănătoasă este necesară utilizarea unor produse natural și fabricate cu grijă. Feliile trebuie să aibă crusta ușor uscată, astfel că puteți lăsa feliile descoperite în timp ce preparați compoziția pentru crustă. Cele două ouă se bat cu un praf de sare iar alături se pregătesc caserolele cu făină și pesmet. Feliile de cașcaval se trec mai întâi prin făină, apoi prin ou, apoi din nou în făină și în ou pentru a avea crustă mai groasă, iar în final se trec prin pesmet.

Atenție să nu înțepați cu furculița feliile de cașcaval, pentru a nu se topi în tigaie. Cel mai bine se lucrează cu degetele sau cu niște palete ajutătoare.

Uleiul trebuie să fie încins mediu. Pentru a nu se topi feliile nu se vor mai întoarce, însă este nevoie ca feliile de cașcaval să fie acoperite cu ulei. Dacă le întoarceți crusta se poate sfărâma și tot cașcavalul se va topi și se va arde în ulei.

Când sunt aurii, feliile de cașcaval pane se scot pe farfurii și se așează pe câteva șervețele, pentru a absorbi excesul de ulei.

După prăjire, cașcavalul pane se poate condimenta cu piper proaspăt măcinat. Cașcavalul pane are o crustă aurie crocantă și un miez cremos, catifelat. Se poate servi alături de salate de sezon, pentru a profita de vitaminele și gustul delicios al legumelor. Surpinde-ți membrii familiei și musafirii cu această rețetă simplă și foarte delicioasă.

Poate fi o variantă inedită în cazul în care încercați să evitați consumul excesiv de carne. Vă urăm poftă bună și vă așteptăm în magazinele noastre pentru a procura ingredientele necesare!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.