12/8/2022

Rețetă: Fursecuri cu brânză de vaci

V-am pregătit astăzi o rețetă de biscuiți simpli, savuroși și ușor de făcut, perfectă pentru iubitorii de dulciuri. Cantitățile pot varia în funcție de preferințele voastre, puteți dubla cantitățile pentru a vă asigura că biscuiții vor ajunge pentru platourile de sărbători.

Rețeta sigur o să vă amintească de prăjiturile și dulciurile pregătite de bunici, care deși erau simple, cu puține ingrediente, păstrau un gust autentic delicios al dulciurilor făcute în casă.

Ingrediente:

  • 2 ouă;
  • 600 gr brânză de vaci;
  • 3 pahare de făină;
  • 1 pahar de zahăr;
  • 140 gr de unt;
  • 1 plic praf de copt.

Mod de preparare:

1. Amestecați ouăle cu brânză, până compoziția devine omogenă. Vă recomandăm să achiziționați brânza de vaci, de la Brânzeturi Lunca Ilvei, deoarece produsele sunt naturale și păstrează gustul autentic, de odinioară. Adăugați untul topit și amestecați cu compoziția de brânză, adăugați făina și praful de copt.

2. Frământați aluatul până când devine nelipicios.

3. Împărțiți aluatul în 8 bucăți, întindeți fiecare bucată și decupați diferite forme cu ajutorul formelor pentru prăjituri sau cu ajutorul unui pahar. Pentru perioada sărbătorilor recomandăm să le decupați în forme de brăduți, steluțe sau oameni de zăpadă.

4. Presărați fiecare biscuit cu zahăr pe o singură parte. Puteți presăra și mac sau semințe de susan.

5. Așezați biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt.

6. Coaceți în cuptorul preîncălzit, la 190°С, circa 25 minute, până se rumenesc.

7. Scoateți biscuiții din cuport. Îi puteți așeza pe un platou decorativ și completa cu alte feluri de prăjituri sau dulciuri.

Frusecurile din brânză ies foarte fragede, numai bune pentru o gustărică dulce și proaspătă de sărbători.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi și vă așteptăm în magazine, pentru a procura ingredientele necesare.

Coș de cumpărături

Coșul este gol.