12/7/2022

Rețetă: Rulou cu brânză Raclette

Acest rulou făcut cu cartofi și garnisit cu brânza Raclette vă va face și ultima papilă gustativă să se îndrăgostească. Rețeta nu ne aparține, însă am descoperit-o, încercat și am dorit să v-o împărtășim, pentru a aduce un plus de savoare meselor dumneavoastră.

Ingrediente necesare:

  • 5 ouă;
  • 450 g cartofi;
  • 300 g brânză Raclette;
  • 1 ceapă;
  • 4 felii de șuncă presată;
  • sare, piper.

Bineînțeles, rețeta poate fi modificată, în funcție de gusturile și preferințele pe care le aveți, dar și de ingredientele pe care le găsiți la îndemână. Pentru compoziția preparatului vă propunem Brânzeturile Lunca Ilvei, respectiv Raclette (500g) . Produsele sunt naturale, dau un gust aparte preparatelor și sunt comercializate direct de la producător așa că raportul calitate-preț este unul corect.

Mod de preparare:

1. Decojiți cartofii și apoi îi răzuiți.

2. Bateți ouăle, adăugați sare și piper și amestecați cu cartofii rași. Adăugați ceapa tăiată mărunt.

3. Turnați acest amestec într-o tavă de copt din silicon. Nivelați bine pentru a avea o grosime uniformă.\

4. Coaceți 30 de minute la 180°C.  

5. Întoarceți tava de silicon peste o hârtie de copt și aranjați felii de brânză Raclette peste ea. Acoperiți numai 2/3 din suprafața. Apoi, aranjați felii de șuncă peste brânză.

6. Rulați în timp ce strângeți puțin conținutul. Puneți ruloul în cuptorul fierbinte, timp de 5 minute pentru a topi brânza.

Puteți completa platourile de sărbători folosind această rețetă specială, care îi va face pe musafirii tăi să-ți ceară rețetă. Noi vă urăm poftă bună și vă așteptăm pentru mai multe rețete, pe blogul nostru!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.