4/24/2023

Brânzeturile Lunca Ilvei: Brânza de Vaci

Brânza de vaci este un produs lactat specific bucătăriilor din Moldova, România și țările de limbă slavă.

Orice român a gustat măcar odată această brânză, încă din copilărie, de la bunica care o făcea cu atâta atenție și iubire încât nu avea cum să nu iasă bună. Aceasta se folosește pentru prepararea diverselor preparate, cum ar fi papanașii, cheesecake și se poate găsi în versiunea mai slabă sau mai grasă.

Aceasta se prepară cu ajutorul laptelui, pe care, de preferabil este să îl achiziționați de la o fermă, proaspăt, neomogenizat. Aceasta este pus la fiert într-o cratiță cu fundul mai gros.

Toate brânzeturile sunt speciale, prin gustul și savoarea lor. Însă brânza de vaci de la Lunca Ilvei se remarcă prin atenția de care are nevoie. Fiind din categoria brânzeturilor proaspete e nevoie de atenție încă de la laptele pus la închegat până la momentul ambalării și livrării.

Noi, cei de la Lunca Ilvei acordăm atenție acestei brânze prin întoarceri dese și delicate care au rolul să usuce, având astfel o textură cremoasă și încadrându-se în categora brânzei de vaci cremoase și grase. Aceasta are un procent de 25% grăsime.

În ceea ce privește timpul de stoarcere, acesta este între 6 și 8 ore în care din oră în oră este întoarsă pentru a se usca uniform și corect. Astfel, că aceste mici detalii fac diferența și o face diferită de cea din comerț.

Este un produs sensibil, însă dacă i se acordă tot ce are nevoie, clientul vă fi întotdeauna mulțumit.

Un lucru interesant despre brânza de vaci autentică este că pe zi ce trece ea devine din ce în ce mai acrișoară. Dacă acest lucru nu se întâmplă înseamnă că brânza nu este preparată corespunzător, aceasta fiind acidofilă.

Sperăm că articolul nostru v-a ajutat să alfati mai multe despre brânzeturile noastre. Vă dorim multe mese sanatose și delicioase, alături de cei dragi!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.