Rețetă: Cartofi la tigaie cu spanac și Telemea de la Brânzeturi Lunca Ilvei
Ți-am pregătit o nouă rețetă, un nou deliciu, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Ceva ușor, rapid, gustos cu telemeaua de la Lunca Ilvei. Acum că te-am făcut curios, hai să îți prezentăm tot ce ai nevoie pentru a face această rețetă numaidecât.
INGREDIENTE:
• 100 g de brânză de vacă;
• 100 g de măsline verzi (fără sâmburi);
• 150 ml de supă de legume;
• 2 lingurițe de ulei de floarea-soarelui;
• 2 căței de usturoi;
• 1 bucată ceapă galbenă;
• Piper negru (după gust);
• Sare de mare (după gust);
• 500 g spanac;
• 1 kg cartofi albi noi;
MOD DE PREPARARE:
1. Spală și pune la fiert cartofii în coajă în apa cu sare pentru 10-15 minute, până devin moi. Se scurg, se curață și se înjumătățesc.
2. Taie și curăță ceapa, usturoiul și spanacul.
3. Unge o tigaie cu ulei și puneți-o la încins. Rumenește cartofii timp de 5 minute și îi poți condimenta cu sare, piper.
4. Adaugă ceapa și usturoiul și mai lăsați la prajit 1-2 minute.
5. Toarnă apoi spanacul și supa de legume și lasă la fiert 10 minute.
6. Feliază măslinele și taie telemeaua mărunt; apoi adaugă maslinele în tigaie la încins.
7. La final, adăugă Telemea de la Brânzeturi Lunca Ilvei și e gata de servit.
Vă urăm poftă buna! Totul e mai gustos și savuros cu brânzeturile de la Lunca Ilvei.