Rețetă: Pachețele cu Urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei
Cu dragoste și pasiune pentru bucătărie, vă invităm să descoperiți o rețetă minunată ce îmbină tradiția cu gustul autentic al ingredientelor. Pachețelele cu Urda de la Brânzeturi Lunca Ilvei sunt nu doar o delicatesă, ci și o experiență culinară care aduce în casele noastre aroma inconfundabilă a bucatelor gătite cu dragoste pentru cei dragi. Pregătite cu grijă și atenție, aceste pachețele vor delecta simțurile și vor aduce un zâmbet pe fețele tuturor. Așadar, haideți să pătrundem în secretele acestei rețete delicioase!
Ingrediente:
Aluat dospit:
- 400 gr făină;
- 1 cub drojdie;
- 1 linguriță sare;
- 1 linguriță zahăr;
- 250 ml apă călduță;
- 2 linguri ulei;
Umplutura 1:
- 350 gr urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei;
- 1-2 ouă;
- 100 gr zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
Umplutura 2:
- 300 gr urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei;
- 1 ou sau 2 ouă mai mici;
- mărar;
- sare, piper;
- susan;
Pentru uns:
- 1 ou;
- 25 ml lapte.
Mod de preparare:
Drojdia se desface cu puțin zahăr și apă călduță. Din făina cernută, drojdie, apă, sare și zahăr, ulei, se frământă un aluat. Se dă o formă rotundă și se pune la cald să dospească timp de 1 oră - 1h 30 min.
Umplutura 1: Se amestecă urda cu ou, zahăr și zahăr vanilat.
Umplutura 2: Se amestecă urda cu mărar tocat mărunt, sare, piper și ou.
Se întinde o foaie din coca dospită de vreo 3-4 mm grosime, apoi se taie pătratele. Se pune umplutura și se prind laturile. Se așază în tavă, se "turtesc" puțin și se lasă să crească timp de 1 h (se lasă loc între ele). Când au crescut, se ung cu ou bătut cu lapte. Cele cu mărar se presară cu susan.
Se dau la cuptorul încins 20-25 minute.
Sperăm că aceste Pachețele cu Urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei v-au adus bucurie în bucătărie. Oferiți și celor dragi o experiență culinară inedită, preparând această rețetă cu dragoste și mare atenție. Pentru mamele și bunicile noastre pricepute în bucătărie, această rețetă reprezintă nu doar un mod de a bucura papilele gustative, ci și o modalitate de a transmite tradiția și iubirea pentru gătit. Bucurați-vă de momentele petrecute în bucătărie și împărtășiți această delicioasă rețetă cu cei dragi!