6/12/2024

Gomboți (găluște) cu Urda de la Brânzeturi Lunca Ilvei și verdeață

Gomboții, cunoscuți și sub numele de găluște, sunt un preparat tradițional românesc, perfect pentru a fi servit ca fel principal sau garnitură. Cu o consistență pufoasă și un gust delicat, aceste găluște cu urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei și verdeață sunt ideale pentru mesele de familie sau pentru ocaziile speciale. Rețeta este simplă, rapidă și necesită ingrediente accesibile, dar rezultatul este unul savuros și plin de arome autentice.

Ingrediente:

200g Urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei;

2 ouă;

150g făină;

1 legătură de pătrunjel;

Sare și piper.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mare, amestecă Urda de la Brânzeturi Lunca Ilvei cu ouăle până la omogenizare. Adaugă făina și continuă să amesteci până obții un aluat moale.
  2. Toacă mărunt pătrunjelul și încorporează-l în aluat. Condimentează cu sare și piper după gust.
  3. Formează găluște de mărimea unei nuci folosind o lingură.
  4. Într-o oală mare, fierbe apă cu sare. Când apa începe să clocotească, adaugă găluștele. Fierbe-le până se ridică la suprafață, semn că sunt gata.
  5. Scoate găluștele cu o spumieră și lasă-le să se scurgă bine.
  6. Servește gomboții cu smântână de la Brânzeturi Lunca Ilvei sau unt topit, pentru un plus de savoare.

Gomboții cu urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei și verdeață sunt o alegere excelentă pentru cei care apreciază mâncărurile tradiționale românești. Ușor de pregătit și extrem de gustoși, acești gomboți vor fi cu siguranță pe placul tuturor. Nu ezita să-i încerci și să-i savurezi alături de cei dragi!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.