7/8/2024

Tartă cu Urda de la Brânzeturi Lunca Ilvei și lămâie

Tarta cu urdă și lămâie este un desert rafinat și ușor, perfect pentru a încheia o masă festivă. Urda de la Brânzeturi Lunca Ilvei adaugă o textură fină, iar aroma proaspătă a lămâii completează acest preparat delicios. Urda este ideală pentru deserturi datorită versatilității și gustului său delicat.

Ingrediente:

250g urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei;

1 aluat de tartă;

2 ouă;

150g zahăr;

sucul și coaja rasă de la 2 lămâi;

100ml smântână de la Brânzeturi Lunca Ilvei;

1 linguriță esență de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180°C și întinde aluatul de tartă într-o formă de specială.
  2. Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase.
  3. Adaugă urda, smântâna, sucul și coaja de lămâie, esența de vanilie și amestecă bine.
  4. Toarnă amestecul peste aluatul de tartă și netezește suprafața.
  5. Coace tarta timp de 30-35 de minute, până se rumenește ușor și se încheagă bine.
  6. Lasă tarta să se răcească complet înainte de a o servi.

Tarta cu urdă de la Brânzeturi Lunca Ilvei și lămâie este un desert elegant și revigorant. Urda aduce o textură cremoasă care se combină perfect cu gustul acrișor al lămâii. Servește acest desert la ocazii speciale și bucură-te de arome proaspete și delicate!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.