9/15/2024

Bagel cu Brânză topită cu Smântână de la Brânzeturi Lunca Ilvei, somon și avocado

Bagelurile sunt o opțiune versatilă și gustoasă pentru mic dejun sau brunch. Când sunt combinate cu brânză topită, somon și avocado, devin o alegere sănătoasă și delicioasă!

Ingrediente:

Pentru bageluri:

  • 250 g făină;
  • 150 ml apă caldă;
  • 1 pliculeț de drojdie uscată (7 g);
  • 1 linguriță de zahăr;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 lingură de ulei de măsline.

Pentru umplutură:

  • 200 g Brânză topită cu smântână de la Brânzeturi Lunca Ilvei;
  • 150 g somon afumat;
  • 1 avocado, tăiat felii;
  • frunze de salată sau rucola;
  • zeamă de lămâie (opțional).

Mod de preparare:

Prepararea bagelurilor:

  1. Într-un bol, amestecați făina, sarea și zahărul. Într-un alt bol, dizolvați drojdia în apă caldă și lăsați să stea 5 minute. Adăugați uleiul și turnați amestecul în făină. Frământați până obțineți un aluat elastic. Lăsați să dospească 1 oră.
  2. Împărțiți aluatul în 4-6 bucăți, formați bile și faceți o gaură în mijlocul fiecărei bile.
  3. Fierbeți bagelurile în apă clocotită timp de 1-2 minute pe fiecare parte, apoi coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15-20 minute.

Prepararea umpluturii:

  1. După ce s-au răcit, tăiați bagelurile pe jumătate. Întindeți brânza topită pe fiecare jumătate, adăugați feliile de somon, avocado și frunze de salată.
  2. Stropește cu puțină zeamă de lămâie, dacă doriți.

Bagelurile cu brânză topită, somon și avocado sunt o combinație delicioasă și hrănitoare. Perfecte pentru un mic dejun sățios sau o gustare, aceste bageluri te vor încânta cu fiecare mușcătură!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.