10/4/2024

Rețetă: Haciapuri cu Telemea și Cașcaval Rucăr de la Brânzeturi Lunca Ilvei

Plăcintele georgiene Haciapuri sunt cunoscute pentru combinația lor delicioasă de brânză și ou, o rețetă tradițională cu un gust unic. Această variantă aduce o notă românească prin folosirea brânzei Telemea și a Cașcavalului Rucăr de la Brânzeturi Lunca Ilvei, perfecte pentru a recrea această delicatesă la voi acasă.

Ingrediente:

  • 500 gr făină albă;
  • 10 gr drojdie uscată;
  • 250 ml apă;
  • 125 ml lapte;
  • 500 gr cașcaval Rucăr de la Brânzeturi Lunca Ilvei;
  • 300 gr Telemea de la Brânzeturi Lunca Ilvei;
  • 6 ouă + 1 ou pentru uns;
  • 50 gr unt;
  • 1 lingură ulei;
  • 2 lingurițe zahăr;
  • 1 linguriță sare.

Mod de preparare:

  1. Amestecăm drojdia cu apa caldă și zahărul, lăsând-o să facă spumă. Incorporăm făina, sarea, laptele, untul și uleiul, frământând până obținem un aluat elastic. Lăsăm la dospit o oră.
  2. Între timp, amestecăm Brânza Telemea și Cașcavalul Rucăr de la Brânzeturi Lunca Ilvei rase, pregătindu-le pentru umplutură.
  3. Împărțim aluatul în 6 bucăți, pe care le întindem sub formă de oval, adăugând în mijloc brânza. Împachetăm marginile, lăsând centrul liber.
  4. Coacem la 200°C timp de 20 de minute, apoi spargem un ou în mijloc și mai coacem încă 5 minute.

Haciapurile cu Telemea și Cașcaval Rucăr de la Brânzeturi Lunca Ilvei sunt o fuziune perfectă între tradițiile georgiene și românești. Rezultatul este un preparat delicios, cu brânză topită și aluat pufos, perfect pentru o masă specială alături de cei dragi.

Coș de cumpărături

Coșul este gol.