1/23/2023

Rețetă: Prăjitură cremoasă cu stafide

După mesele îndestulătoare de sărbători, vă propunem ceva ușor, rapid de preparat, dar în același timp și gustos. Știm cu toții faptul că din când în când pofta de dulce nu poate fi nicicum stăpânită.

Iar, dacă avem puțin timp liber, de ce să nu încercăm să gătim ceva savuros de care să se poată bucura toată familia?

Astăzi vă propunem o rețetă simplă: o prăjitură cremoasă cu iaurt și stafide. Iar, datorită calității produselor noastre: Lunca Ilvei, suntem siguri că până și cei mai mofturoși, vor cere o a doua porție!

INGREDIENTE:

• 5 ouă;

• 500g iaurt;

• 80g zahăr pudră;

• 40g făină;

• 30g amidon;

• 1 lingură de zeamă de lămâie;

• 50g stafide;

• coajă rasă de lămâie;

• 1 lingură esență de lămâie;

• un praf de sare;

• unt pentru unsul tăvii (opțional);

• 2 linguri de griș (opțional).

De asemenea, fiind o rețetă potrivită pentru cei care încep să gătească și cei care își doresc să diversifice ingredientele, puteți oricând înlocui stafidele și cu alte fructe precum: vișine, cireșe sau fructe de pădure (trebuie să fie tăiate mărunt). De altfel, la final, puteți să adăugați dulceață, alte fructe sau chiar frișcă.

MOD DE PREPARARE:

1. Albușurile se separă de gălbenușuri.

2. Albușurile se vor amesteca cu zeama de lâmâie până când se obține o spumă. Ulterior se va adăuga zahărul pudră și se va continua mixarea acestora până când se va obține o compoziție asemănătoare bezelei.

3. Gălbenușurile se amestecă cu praful de sare, iaurtul, coaja de lâmâie și esența de vanilie. După ce am amestecat pentru câteva minute, vom adăuga făina și amidonul. Vom continua să amestecăm bine până când aluatul are un aspect omogen.

Este important de menționat faptul că iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei, iar pentru o prăjitură cu adevărat cremoasă, iaurtul nostru, Lunca Ilvei, este cel mai potrivit datorită texturii sale.

4. Vom adăuga treptat compoziția cu gălbenușuri în cea cu albușuri. Amestecăm ușor, de jos în sus, cu o spatulă pentru a obține o textură aerată. La final, vom adăuga o parte din stafide și vom amesteca din nou.

5. Vom pune compoziția într-o formă unsă cu unt și tapetată cu griș. Vom mai adăuga câteva stafide deasupra și o lăsăm la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, sau până când capată un aspect rumen.

Acestea fiind spuse, prăjitura este gata de servit alături de cei dragi! Nu uitați că puteți să vă lăsați oricând firea inventivă să iasă la suprafață și să adăugați și alte ingrediente! Noi credem că prăjitura aceasta poate fi completată și cu un suc natural din fructe, servită ca desert sau gustare pentru un film.

Iar dacă rețeta de prăjitură cu iaurt v-a plăcut, noi vă recomandăm și o altă rețetă pe care o găsiți pe blogul nostru, anume: Tortul răcoros cu iaurt. Suntem sigur că vă va plăcea, mai ales dacă ne vizitați magazinul pentru a alege cele mai gustoase și naturale produse din lapte!

Coș de cumpărături

Coșul este gol.